MENU

Rizoto s medvědím česnekem

14. 4. 2020 Výživa a recepty plné bílkovin

Miluju ho! 

Je to teď moje nejčastější příloha k masu, samostatně a nebo s kozím sýrem. 

Pokud nemáte medvědí česnek skvělá náhrada je špenát + česnek klasický. 

Suroviny pro dvě osoby: 

  • 1 velká cibule (nebo dvě šalotky)
  • lžičku oleje (5ml)
  • 100g rýže arborio
  • 30ml bílého vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • trs medvědího česneku
  • 15g másla
  • 50g kozího sýru

Postup: 

Cibuli zpěníme na oleji, na malém plamenu. Nikam nepospíchejte. Potom přidáme rýži a restujeme společně do zlatova. 

Přidáme víno, mícháme než se začne rýže lepit, začneme podlévat horkým vývarem po naběračce. 

Opět pomalu. Hezky postupně jednu po druhé, když se to vyvaří. 

Těch cca 500 – 550ml by mělo stačit. 

Mezi tím rozmixujeme medvědí česnek s vodou. Cca 50ml vody. 

Když máme rýži na zkus, dáme mimo oheň a vmícháme směs česneku, potom pomalu máslo a naposledy kozí sýr. 

Hotovo! 

Dejte si s čímkoliv co máte rádi. 

Dobrou chuť a dejte vědět, jak vám chutnalo 🙂 

Komentáře k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář, buďte první.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *