Víte… Miluju buchtu s pudinkem a zakysankou.
Přemýšlela jsem jak recept vymyslet, aby byl chuťově skvělý. Nechtěla jsem používat po dlouhé době protein, ale zároveň jsem chtěla, aby měl málo kalorií a i přesto dost bílkovin.
A je to tady!
Místo šlehačky můžete dát klasickou zakysanku (přepočítejte si kalorie, pokud počítáte), jen mě to se šlehačkou chutná dokonale!

Co budete potřebovat?
- 400ml mléka (já používám polotučné)
- 1 vanilkový puding
- 20g čekankového sirupu
- 3 vejce
- 30g čekankového sirupu
- 250g odtučněného jogurtu
- 50g hladké mouky
- 30g kakaa
- 15g psylia
- 125ml 19% šlehačky
- Ovoce dle libosti
Je z toho 9ks.
Postup:
Z mléka, pudinkového prášku a 20g čekankového sirupu udělám puding. Bude trochu hutnější a nechám vychladnout.
U vajíček, bílky oddělím od žloutků. Bílky vyšlehám a ke žloutkům přidám 30g čekankového sirupu, odtučněný jogurt a pořádně promíchám. Potom pomalu postupně přimíchávám mouku, kakao a psylium.
Nakonec fakt pomalinku vmíchám vyšlehané bílky.
Do formy dám pečící papír a naleju těsto. Následně rozleju i rovnoměrně puding.
Dám péct na 180 stupňů 25 min.
Vyšlehám šlehačku (můžete i dosladit pokud chcete, nám to stačilo bez). Podáváme s ovocem, co máte rádi nebo je sezonní.
Celkově bez šlehačky – 866kcal a 59g bilkovin 1g bez šlehačky – 1,4 kcal, 0,09g bílkovin, 0,12g sacharidu, 0,04g tuku
Celkově se šlehačkou – 1102kcal, 61g bilkovin 1ks cca se šlehačkou – cca 122kcal a 7g bilkovin
Udělejte ho pro celou rodinu a užijte si krásnou neděli <3
Zatím nebyl přidán žádný komentář, buďte první.