MENU

Buchta s pudinkem a se šlehačkou

2. 10. 2020 Výživa a recepty plné bílkovin

Víte… Miluju buchtu s pudinkem a zakysankou.

Přemýšlela jsem jak recept vymyslet, aby byl chuťově skvělý. Nechtěla jsem používat po dlouhé době protein, ale zároveň jsem chtěla, aby měl málo kalorií a i přesto dost bílkovin.

A je to tady!

Místo šlehačky můžete dát klasickou zakysanku (přepočítejte si kalorie, pokud počítáte), jen mě to se šlehačkou chutná dokonale!

Co budete potřebovat?

  • 400ml mléka (já používám polotučné)
  • 1 vanilkový puding
  • 20g čekankového sirupu
  • 3 vejce
  • 30g čekankového sirupu
  • 250g odtučněného jogurtu
  • 50g hladké mouky
  • 30g kakaa
  • 15g psylia
  • 125ml 19% šlehačky
  • Ovoce dle libosti

Je z toho 9ks.

Postup:

Z mléka, pudinkového prášku a 20g čekankového sirupu udělám puding. Bude trochu hutnější a nechám vychladnout.

U vajíček, bílky oddělím od žloutků. Bílky vyšlehám a ke žloutkům přidám 30g čekankového sirupu, odtučněný jogurt a pořádně promíchám. Potom pomalu postupně přimíchávám mouku, kakao a psylium.

Nakonec fakt pomalinku vmíchám vyšlehané bílky.

Do formy dám pečící papír a naleju těsto. Následně rozleju i rovnoměrně puding.

Dám péct na 180 stupňů 25 min.

Vyšlehám šlehačku (můžete i dosladit pokud chcete, nám to stačilo bez). Podáváme s ovocem, co máte rádi nebo je sezonní.

Celkově bez šlehačky – 866kcal a 59g bilkovin 1g bez šlehačky – 1,4 kcal, 0,09g bílkovin, 0,12g sacharidu, 0,04g tuku

Celkově se šlehačkou – 1102kcal, 61g bilkovin 1ks cca se šlehačkou – cca 122kcal a 7g bilkovin

Udělejte ho pro celou rodinu a užijte si krásnou neděli <3

Komentáře k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář, buďte první.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *